maanantai 5. syyskuuta 2016

Lennot ja saapumisvalmennus

Torstaina lensin Islannin kautta Torontoon kahden muun suomalaisen ja yhden virolaisen vaihtarin kanssa. Ensimmäinen lento kesti noin 3,5 tuntia, mutta tylsistyin lennon aikana tosi pahasti. Lento Islannista Torontoon kesti kuusi tuntia.

Toronton lentokentällä meiltä tarkistettiin heti passit ja kysyttiin erilaisia kysymyksiä, miksi tulimme Kanadaan ja kenen kanssa tulimme yms. Sen jälkeen jouduimme toiseen passintarkastukseen, jossa meiltä kyseltiin taas kaikenlaista. Tarkastuksissa kesti aika kauan, koska en ymmätänyt heti kysymyksiä ja jouduin pyytämään toistamaan kysymyksen miljoona kertaa. Sen jälkeen jouduimme vielä kerran vastailemaan kysymyksiin, ja saimme opiskeluluvan.

Kun olimme saaneet matkalaukkumme ja löytäneet YFUn vapaaehtoisen, joka oli meitä vastassa, kävimme hakemassa voileivät Tim Hortonsista ja jäimme odottamaan hetkeksi pikkubussia, joka veisi meisät valmennusleirille Stratfordiin. Hetken odotus venyi kolmeksi tunniksi,  mikä ei ollut yhtään kivaa, koska kello oli Suomen aikaan 4am ja olimme kaikki tosi väsyneitä. Lopulta ryhmä saksalaisia vaihtareita tuli, ja pääsimme jatkamaan matkaa leirille. Matka Stratfordiin kesti kai kaksi tuntia, ja nukuin koko matkan.

Aamulla meidät herätettiin 7.30 ja menimme heti aamupalalle. Söimme french toasts siirapin kanssa, suolaisia perunanpalasia (niinkuin ranskiksia, mutta palasia) ja muffinsseja. Tosi outo aamupala, mutta oli tosi hyvää! Leirillä kaikki elintarvikkeet oli yksittäispakattu. Esimerkiksi maito oli 1,25dl töleissä, murot yhden annoksen pahvipurkissa ja mehut desilitran muovikupeissa. Sen lisäksi söimme styroksisilta kertakäyttöastioilta, eikä mitään kierrätetty...

Leirillä meillä oli paljon oppitunteja, esimerkiksi Kanadan kulttuurista ja miten olla loveable exchange student. Meillä oli myös paljon vapaa-aikaa toisiin vaihtareihin tutustumista varten. Tutustuin leirillä tosi moneen ihanaan ihmiseen ja olen varma että tullaan poitämään yhteyttä vielä vaihtovuoden jälkeenkin!

Täällä on nyt tosi hyvä sää, aurinko paistaa ja lämpötila on reilusti yli 20 astetta (huomiseksi luvattu 31!!) Nauttikaa Suomen kymmenestä asteesta :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti