sunnuntai 27. marraskuuta 2016

LONG WEEKEND

Nyt on taas päästy viettämään pitkää viikonoppua perjantain PD-dayn takia.

Pari viikkoa sitten eräs saksalainen vaihtari, joka oli täällä vaihdossa neljä vuotta sitten ilmestyi tänne viettämään lomaviikkojansa. Hän oli sopinut skypettävänsä host-isänsä kanssa, ja kun puhelun oli määrä alkaa, hän koputti host-isänsä oveen! Maxin tulo oli täydellinen ylläys sekä host-isälle että muille tutuille. Musta tuntuu että ihan kaikki täällä tuntee hänet. Tiistaina mulle tuli vihdoin mahdollisuus tavata hänet ja hän istuikin meillä juttelemassa mun hostvanhempien ja mun kanssa yhteen asti yöllä... Valvominen oli kyllä sen arvoista, oli niin mukava tyyppi ja oli kiva jutella sellaisen kanssa, joka on jo kokenut kaiken sen mitä mulla on täällä meneillään. Max oli kunnon esimerkkivaihtari ja innosti muakin olemaan loistava vaihtari joka tulee yllätykylään vielä vuosien kuluttua.

Perjantaina aamupäivällä suuntasimme Maxin, Oliverin (Unkari) ja Alejandron (Equador) kanssa pienelle retkelle. Oliver ja Alejandro ovat nyt samass perheessä, jossa Max oli aikanaan. Ajoimme autolla noin tunnin ajomatkan päähän leirintäalueelle, ja menimme kävelemään joen vartta pienessä metsikössä. Maisemat oli tosi nätit ja oli kivaa vähän reippailla luonnossa.


Max (Saksa), Minä, Alejandro (Equador) ja Oliver (Unkari)Perjantaina oli myös Black Friday, eli alennuksia käytännössä kaikissa kaupoissa. Mulla oli suunnitelmana mennä Londoniin shoppailemaan, mutta valitettavasti kyytien kanssa tulikin ongelmia, joten en sitten päässyt kokemaan Black Fridaytä. Olin vähän mökötystuulella, mutta en kuitenkaan jäänyt kotiin mököttämään vaan lähdin kavereiden kanssa Tim Hortonsiin. Sieltä matka jatkui Crabby Joe'sin kautta kirkon Youth Clubiin.

Zara (Australia), minä, Robby (Kanada), Clara (Ranska)


Suomessa oon ollut aika paljon mukana seurakunnan toiminnassa. En edes tiedä minkä uskonnon kirkko tämä oli (kristittyjä kuitenkin) mutta eipä sillä oikeen ollut mitään väliä koska niinkuin Suomessakaan, ei tämä ollut mikään uskovaiskerho. Ilta alkoi amerikkalaisella jalkapallolla (vetäydyin aika nopeasti pelistä pois haha) ja senjälkeen seurasi lauluosuus. Menimme kirkkosalin tapaiseen huoneeseen jossa nuorista koostuva bändi soitti ja lauloi gospelmusiikkia. Asia joka yllätti oli se että osa nuorista siirtyi eturiviin tanssimaan laulun sanojen mukaisesti. Hauskinta ehkä oli kun yhdessä laulussa laulettiin "run by the river" ja yhtäkkiä kaikki alkoivat juosta ympäri kirkkosalia.

Laulujen jälkeen oli muutama vapaaehtoisleikki/kisa, joista ensimmäiseen rohkeana osallistuin Claran ja Zaran kanssa. Tehtävänä oli tökätä raakaan perunaan kolme mehupilliä ja tasapainotella jokaisen pillin päähän m&m karkki. Voitin kisan ja sain palkinnoksi jättikokosen Reezesin, joka on suklaakuorrutettu kasa maapähkinävoita. Leikkien jälkeen mentiin syömään ja lopuksi pelattiin polttopalloa. Youth oli hyvä kokemus ja uskon että sinne tulee mentyä vielä toistekin.

Illalla Youthin jälkeen Claran hostsisko Kiana pyysi mut extemporeyökylään ja menin sitten yöylään niille. Lauantaina en tehnyt mitään koko päivänä, mutta illalla mentiin perheen kanssa kiertämään Petrolian 1800-luvulla rakennettuja taloja. Joulun kunniaksi muutamat asukkaat olivat avanneet kotinsa "turisteille" ja pääsimme tutustumaan viktoriaaniseen sisustukseen. Mun perhe oli tästä tosi innoissaan, ja vaikka talot olikin hienoja niin en nähnyt tätä mitenkään must do -juttuna täällä. Mun host-äiti oli tosi pettynyt kun ei päässyt kipeytensä takia, mutta otin häntä varten muutamia kuvia:

 

Tänään sunnuntaina oli YFUn joulujuhla Sarnian alueen vaihtareille ja host-perheille. Joitain vaihtareita en ollut nähnyt saapumisvalmennusleirin jälkeen ja oli hauskaa päästä näkemään heitä pitkästä aikaa ja vaihtamaan kuulumisia. Siellä oli myös uusia vaihtareita jotka olivat saapuneet Kanadaan vasta myöhemmin. Ohjelmassa oli leikkejä, lahjojen vaihtoa ja tietysti nyyttäriherkkujen syömistä.

Sarnian alueen vaihtarit, joista yli 40% on mun kanssa samassa koulussa

Ensi viikolla on mun synttärit ja koulun tanssiaiset ja kohta lähetään Montrealiin katsomaan Suomi-Kanada jääkiekkopeliä Erikan kanssa. Oon tosi excited kaikesta tulevasta!!!

2 kommenttia:

  1. Kävin lukemassa pari vikaa postausta. Sulla tuntuu olevan kaikki hyvin! Toivottavasti homma sujuu edelleen ja viihdyt! Veisuyössä pari viikkoa sitten oli kivaa, paitsi että sä et ollut siellä ❤️ Kivaa joulun odotusta ja kaikkea muutakin kivaa!

    VastaaPoista
  2. Joo, kaikki on tosi hyvin ja viihdyn mainiosti. Harmi että jäi veisuyö väliin, mutta ensi vuonna sitten ;) Ja oli ihanat terveiset sieltä, kiitos <3

    VastaaPoista