lauantai 24. joulukuuta 2016

Montreal

Viimeviikolla tiistaina koulun jälkeen suuntasin Erikalle yökylään ja aamulla heti viiden jälkeen herätyskello soi. Sitten matkamme kohti Montrealia alkoi! Erikan host-äiti heitti meidät juna-asemalle, ja sitten matkasimme junalla Toronton kautta Montrealiin. Matka sujui rattoisasti syödessä, letittäessä ja jutellessa. Eka juna oli aikataulussa melkein 40 minuuttia myöhässä, joten junien vaihtoaika oli vaan pari minuuttia, mutta ehdittiin ajoissa junaan ja päästiin perille Montrealiin!

Montrealissa meitä vastassa olivat Vera (Hollanti), Danika (Australia) ja Ella (Hollanti). He olivat kaikki tosi innoissaan meidän tulosta ja oli tosi kivaa nähdä heitä alun orientaatioleirin jälkeen. Pieni hämmennys iski kun näin Ellan: olin koko matkan suunnitteluajan luullut hänen olevan eräs toinen Ella, mutta positiivinen yllätys tämä oli kuitenkin. Yövyimme kaksi ekaa yötä Ellan host-perheen luona.

Torstaina lämpötila oli alle -15 C mutta se ei meitä estänyt lähtemästä ulos reippailemaan. Käytiin Vieux Port:illa ja Montreain vanhassakaupungissa. Iltapäivä vietettiin underground cityssä shoppaillen. Heti kyllä huomasi suurkaupungin eron pikkukaupunkiin! Metro ja bussit toivat paljon vapautta mutta ihmisen ystävällisyydestä ei näkynyt jälkeäkään. Tuli ihan semmoinen olo että olisi Suomessa! Kukaan tuntematon ei tervehtinyt, kysynyt kuulumisia, availlut ovia tai pyydellyt anteeksi joka välissä. Ja jos itse pyysi anteeksi tai piti ovea auki ei minkäänlaista vastakaikua. Loppuenlopuksi oon tosi tyytyväinen mun kotikaupunkiin (kylään) Petroliaan, jossa kaikki on ystävällisiä kaikille.


Perjantai sujui taas joululahjashoppailun merkeissä, mutta lauantai oli toimeliaampi päivä. Aamupäivällä leikimme ulkona lumessa ja iltapäivällä suuntasimme YFU:n joulujuhlaan Montrealin ulkopuolelle. Juhla järjestettiin saksalaisen vaihtarin Davidin kotona, ja siellä tapasimme myös pian (Saksa), Marchellon (Italia) ja Jessican (Australia). Joulujuhla oli rennompi kuin Sarnian juhla, jossa vaihtareita oli lähemmäs kolmekymmentä. Montrealin joulujuhla oli samalla myös Pian ja Marchellon synttärit ja jäätiin sinne yöksi.

Sunnuntaina suuntasimme takaisin Montrealiin. Kävimme st. Josephin kirkossa ja Mount Royalilla. Kirkko oli tosi hieno ja oli kyllä hieno fiilis mennä vapaaehtoisesti ilman vanhempien käskyä katsomaan kirkkoa nähtävyytenä. Mount Royal on vuori (enemmänkin mäki) jonne kipusimme katsomaan näköalaa. Siellä oli paljon tavipuuhamahdollisuuksia, kuten hiihtoa, luistelua ja pulkkailua. Harmi ettei ollut aikaa tai välineitä talviurheilulle.

Danika, Minä, Erika, Vera ja kirkko
Montreal yläilmoistaMaanantaina menimme katsomaan olympiastadionia, joka olikin suljettu. Illalla suuntasimme Bell Centreen katsomaan Suomi-Kanada jääkiekko-ottelua. Olimme tietenkin tosi innoissamme, olihan tämä peli koko matkan idea. Suureksi harmiksemme Kanada teki maalin jo ensimmäisen 11 sekunnin kohdalla ja sen jälkeen toisen heti perään. Ensimmäinen erä päättyi 4-0 Kanadalle. Tokassa ja kolmannessa erässä Suomi paransi huomattavasti, mutta lopputulos oli silti surullinen: 5-0 Kanadalle. No eipä oikein voi muuta toivoa kuin että Suomen joukkue parantaa pelaamistaan ennen oikean kisan alkua.

Suomifanit Vilja ja Erika


Bell Centre oli kaksi kertaa isompi kuin Sarnian areena
Kanadan ja Suomen u20 maajoukkueet


Tiistaina matkasimme Erikan kanssa takaisin kotiin. Torontossa meillä oli kolmen tunnin vaihtoaika joten käytiin pienellä kierroksella Chinatownissa. Yhteensä kymmenen tunnin junamatka sujui tosi nopeasti ja kotiin tultuani yllätin perheeni täysin: jostain syystä he odottivat minun tulevan kotiin vasta seuraavana päivänä. Taisin kuitenkin (toivottavasti) olla iloinen yllätys!
Montrealin matka oli kokonaisuudessaan varmasti yksi parhaista kokemuksistani täällä. Hyvää seuraa, kivaa ohjelmaa ja tajuaminen siitä miten ihana paikka Petrolia onkaan elää <32 kommenttia:

  1. "Joskus pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle." Hieno matka ja ihana kirjoitus. Halaus Suomi-äidiltä

    VastaaPoista