maanantai 2. tammikuuta 2017

Christmas & New Year (& Niagara Falls)

Kaikkialla varoiteltiin, että jouluna viimeistään se koti-ikävä tulee, mutta mä selvisin joulunajan ikävöimättä. Joululomahan alkoi vasta 24. päivä, mutta mä skippasin jo vikan koulupäivän host-äidin kannustamana. Kesken päivän tulinkin katumapäälle ja suuntasin katsomaan koulun opettaja-oppilaat jääkiekkopeliä, joka oli lopetus koulupäivälle ja aloitus lomalle.

24.12.
Jouluaatto täällä, toisin kuin Suomessa, ei meinaa yhtään mitään. Päivä kului lähinnä siivotessa, ja iltapäivällä (Suomen illalla) skypetin Suomeen mun perheelle ja sukulaisille jotka oli meillä viettämässä joulua.

25.12.
Aamulla kello 7.30 Telsie ryntäsi mun huoneeseen ja kiskoi mut sängystä ylös. Yön aikana Santa oli käynyt täyttämässä olohuoneen lattian lahjoilla. Siis lahjat eivät olleet kuusen alla (tai no muutama lahja oli) vaan peittivät koko lattiapinta-alan. Mun host-isä oli asentanut sen metsästyskameran (toimii siis niin että kun jotain liikkuu (yleensä peura) niin kamera ottaa automaattisesti kuvan) olkkariin niin saatiin jopa kuva joulupukista! Isä jakoi lahjat sitä mukaa kun niitä ehti avata. Yllätyin saamastani lahjojen määrästä, sain ihan yhtä paljon kaikkea kuin kaikki muutkin. Sain mm. kosmetiikkaa, yöpuvun ja muita vaatteita, kaulahuivin ja kahdet hanskat, varpaanlämmittimiä, kalenterin, kuumaliimapistoolin ja liimaa, kaulakorun ja paljon suklaata. Myöhemmin päivällä muutama sukulainen isän puolelta tuli kylään.
26.12. eli Boxing Day
Boxing day on päivä jona kaikki kaupat pistävät kaiken alennukseen, vähänniinkuin Black Friday syksyllä. Mulla ei kuitenkaan ollut aikaa shoppailulle, sillä äidin puolen suku tuli meille. Ekat sukulaiset tulivat jo kahden aikoihin ja viimeiset lähtivät joskus yhdeksän aikoihin, eli koko päivä kului käytännössä sukulaisten parissa. Meillä oli "kalkkunaillallinen", johon sisältyi kalkkunan lisäksi perunamuussia, kinkkua, maissia, herneitä ja keitettyjä porkkanoita. Ikävöin graavilohta.Seuraavana päivänä herätys oli taas aikaisin aamulla. Tiistain suunnitelmana oli päiväreissu Niagaran putouksille Erikan, Erikan host-serkun (USA) ja Zaran (Australia) kanssa. Putouksille on täältä noin kolmen tunnin ajomatka, joka sujui tosi nopeasti jutellessa ja neuloessa. Perillä kävimme tietysti katsomassa putouksia ja sen lisäksi pelaamassa erilaisia laser-pelejä ja minigolfaamassa. Söimme illallisen Jungle Cafessa, joka on viidakkoaiheinen ravintola. Tunnelma oli tosi viidakkoinen ja söin savustettua lohta joka oli niiiiin hyvää melkein 4 kuukauden lohettomuuden jälkeen.

Zara (Australia), Sam (USA), Minä, Erika (Suomi)

Niagra Falls
USA:n pikkuputoukset
Kanadan puolen putoukset
Uusivuosi sujui mukavasti Erikan luona kaveriporukalla juhliessa. Meitä oli neljä vaihtaria ja kaksi kanadalaista, ja koko ilta ja yö olivat loistavat! Ilotulituksia ei täällä nähty lainkaan mutta vaihtuuhan se vuosi ilman niitäkin. Jäätiin kaikki Erikalle yöksi ja seuraavana päivänä leikittiin Oil Springsin leikkipuistossa ja pelattiin korttia. Oli tosi kiva uusivuosi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti