tiistai 14. helmikuuta 2017

Dog Sled Trip

Vaihtovuoden odotetuu kohokohta -ja puoliväli on nyt ohitettu. Puolivälivalmennus ja kauan odotettu Dog Sled trip oli pari viikkoa sitten. Vaikka kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin kerron vähän tuosta koiravaljakkoajelumatkasta.

Dogsleddingiä varten kaikki vaihtarit jaettiin kolmeen, noin viidentoista henkilön ryhmiin. Jokaisessa ryhmässä oli yksi aikuinen YFUlta (mun ryhmässä mun host-isä!) ja kaksi ohjaajaa Chocpaw expeditionalsilta. Ekana päivänä lähdimme heti aamusta ja muutaman tunnin koiravaljakkoilun jälkeen pysähdyttiin lounastamaan. Sen jälkeen jatkoimme matkaamista, ja illaksi päädyimme leiriin. Leirit koostuivat kahdesta teltasta (joissa oli kaminat), nuotiopaikasta ja koirien kiinnittämisjutuista. Leiriin päästyämme purimme kelkat, haimme joesta vettä itsellemme ja koirille, sahattiin polttopuuta, autettiin kokkaamisessa ja teimme koirille pedit. Illalla kaikki olivat tosi väsyneitä ja menimmekin nukkumaan jo yhdeksän aikoihin. Seuraava päivä sujui samalla kaavalla, ajoimme koirien vetäminä pitkin metsiä ja siirryimme yöksi toiseen leiriin. Kolmantena päivänä matkasimme vain takaisin koirakenneliin ja söimme lounasta siellä.

Koko retki oli todella hieno kokemus. Parasta oli se, ettei kellonajasta ollut mitään tietoa ja sillä ei ollut mitään väliä. Melkein kolmen päivän olo ilman puhelinta luonnon keskellä oli tosi virkistävää. Juoksevan veden tai sähkön puuttuminen ei haitannut yhtään. Koska lämpötila oli pakkasen puolella (päivisin jotain -5 mutta yöksi kylmeni -16 asteeseen), kaikki nestemäinen jäätyi. Ekana päivänä mun piilarineste oli jäätynyt, ja kosteuspyyhkeet olivat myös jäätyneet käyttökelvottomiksi. Koirat olivat aivan ihania, ja musta on tulossa hirveää vauhtia koiraihminen. Mun lempparikoiran nimi oli Junkyard, ja se oli yks isoimmista koirista koko meidän ryhmässä. Sen luonne oli todella ihana: aina kun sitä kohti käveli, se ojensi tassunsa, ja kun sitä silitti se istahti syliin.Sleeping time

Mun koirat Fallon (sokea), Lovey, Junkyard, Lazer ja Monster sekä sledding partner David
Mun host-isä, Junyard ja minä


Hypotermikkokoira, joka tarvitsi heinää myös päällensä ja joka lopulta otettiin telttaan nukkumaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti