tiistai 14. helmikuuta 2017

Puoliväli

Niinkuin edellisessä postauksessa totesin niin puoliväli on nyt ohitettu. Mun hyvä vaihtarikaveri Zara lähti takas Australiaan ja sain paluulentotiedot YFUlta, ja nyt tuntuu ihan siltä että oisin ihan just kohta lähössä. Vaikka onhan tässä vielä (melkein) puolet ajasta jäljellä ja tiedän että paljon ehtii tapahtua ja on aikaa vielä vaikka mille. 

Mulla on taas elämä vaihtunut erilaiseksi täällä: muutimme perheen kanssa uuteen asuntoon, painiturnaukset on kaikki painittu (käyn vielä harjoituksissa kuitenkin muutaman viikon), aloitin taekwondon, menin koulun shakkikerhoon (sos mitä mun elämälle on tapahtunut) ja koulussa oppiaineet vaihtuivat.

Pienen fiksauksen jälkeen sain tänään vaihdettua mun lukujärjestyksen mulle mieleisemmäksi, ja nyt mulla on food class, "study period" eli hypäri, matikka ja writers craft eli luova kirjoitus. Tässä jaksossa mulla on tunnit vihdoinkin omanikäisten kanssa ja on kiva päästä tutustumaan uusiin ihmisiin. Oon vielä keinumassa hypärin ja musiikintunnin välillä, mutta meen huomenna varmaan juttelemaan opettajan kanssa ja katsomaan jos ottaisin musiikin hypärin tilalle.

Kaikkien muutosten ohella elämä sujuu tosi hyvin. Vieläkään ei oo tullut vastaan koti-ikävää tai isompia kriisejä ja "vaihtareille tyypillisiä huonoja päiviä" mulla on ollut tasan yksi. Tänään ystävänpäivänä mun host-isä anto mulle suklaata ja ihanan kortin, ja en tosiaan vois olla yhtään paremmassa perheessä kuin tämä <3
4 kommenttia:

 1. Moikka, oon seuraillu sun blogia jo jonku aikaa ja tää on tosi kiva!! Mietin et onks kanadassa paljo esim. Vaatekauppoja / kauppakeskuksia niinku jenkeissä ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Vilma! Kiitos paljon, ja anteeks kun vastaan näin myöhään. Mutta tosiaan siis riippuu ihan siitä minne sijoitut. Suurin osa Kanadaan ja Jenkkeihin menevistä vaihtareista ei sijoitu mihinkään suuriin kaupunkeihin. Mulla itelläni täältä Petroliasta lähimpään kauppakeskukseen Sarniaan on 30km, ja seuraavaksi lähin on Londonissa, jonne on melkeen sata kilometriä. Jos sulla kävis tuuri että sut sijotettais Montrealiin, niin siellä on kolme isoa maanalaista kauppakeskusta, metromatkan päässä kaikkialta.

   Minkä järjestön kautta sä oot lähössä? Onko sulla vielä mitään perhe- tai sijoitustietoja?

   Poista
 2. Moi! Mä oon lähössä YFU:n kautta Kanadaan syksyllä :D. Onks sulla mitään neuvoja mihin kantsis keskittyy näin ~puol vuotta ennen lähtöä ja miten valmistautua (henkisesti😂)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva kuulla että oot lähössä tänne! Ensimmäisenä haluisin varottaa siitä että todennäkösesti tuut saamaan perhetiedot tosi myöhään - osalla vaihtareista ei ollut vielä edes saapumisperhettä sillon kun tulivat tänne. Kaikki kuitenkin pääsee leiriltä johonkin, mutta kannattaa varautua odottamiseen. Toinen juttu on että varaudu pikkukaupungissa/-kylässä asumiseen. Vaan muutama vaihtari on missään isossa kaupungissa. Enkkua kannattaa aina petrata, varsinkin kuullunymmärtämisessä oli aluks ongelmia, jouduin aina pyytää kaikkia toistamaan sanomansa XD. Tässä nyt jotain mitä tuli mieleen! Jos sul on mitään muuta kysyttävää tai haluut muuten jutella nyt tai myöhemmin, niin voit vaikka ig directissä (@kasvilja) ottaa yhteyttä!

   Poista