torstai 7. huhtikuuta 2016

Kuka olen ja miksi päätin lähteä Kanadaan?Olen Vilja, 16-vuotias tyttö Helsingistä. Olen lähdössä vaihtoon kymmeneksi kuukaudeksi Kanadaan elo-syyskuussa. Perustin tämän blogin lähinnä perheen, kavereiden ja sukulaisten ajan tasalla pitämiseksi vaihtovuoden aikana, mutta myös vaihdosta kiinnostuneita varten. Opiskelen Kallion ilmaisutaidon lukiossa ja harrastan balettia, teatteria ja pianonsoittoa. Vaihdon aikana yritän jatkaa ainakin balettia ja teatteria, mutta jos se ei onnistu helposti, aloitan jonkin muun harrastuksen. Joka tapauksessa aion kokeilla vaihdon aikana uusia lajeja. 


Miksi alun perin halusin lähteä vaihtoon? Toisin kuin monilla muilla vaihtareilla, minulla ei ole ollut pienestä pitäen unelmaa vaihtoon lähtemisestä. Viime lukuvuonna meillä oli kotona vaihtari Italiasta, ja se innosti minuakin lähtemään. Sen lisäksi paras kaverini on lähdössä myös vaihtoon, ja se tietysti ruokki innostustani entisestään. Päätöksen vaihtoon lähtemisestä tein jo yli vuosi sitten, eli noin puolitoista vuotta ennen lähtöä. 


Valitsin kohdemaaksi Kanadan, sillä olen huono englannissa ja haluan oppia sen hyvin. Vaihtoehdoiksi jäivät siis Iso-Britannia, USA ja Kanada. Päätin hakea Kanadaan, sillä sinne on vaikeinta päästä, ja pääsin! Kanada on myös harvinaisempi kohde kuin USA, joka myös vaikutti valintaani. 


Vaihtoon hakeminen ei ollut mitenkään vaikea prosessi, mutta sisälsi paljon papereiden täyttämistä. Aluksi vertailimme vanhempieni kanssa eri järjestöjä, niiden luotettavuutta, hintoja ja vaihtovuoden sisältöä. Päädyimme lopulta valitsemaan YFU (Youth For Understanding) :n. Ensin täytin vaihto-oppilaan hakemuksen, sitten kävin haastattelussa ja vaihto-oppilaspaikan varmistuessa aloin täyttää sähköistä oppilaskansiota, johon kirjattiin kaikenlaisia tietoja perheen löytämistä varten. Kansion täyttämisen lisäksi kävin lääkärissä, hammaslääkärissä ja kielitasotestissä. Tällä hetkellä oppilaskansioni on Kanadassa ja hostperheen etsintä on käynnissä! 
4 kommenttia:

 1. Heii millanen se kielitasotesti oli? Oliks se vaikee vai ihan semmonen että perusjutuilla pärjää? Ite oon lähössä myös vaihtoon vuoden päästä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Siin oli aluks tosi helppoi juttui, kuunneltiin puhuttuja kohtauksia ja sit piti valita kuvista et mihin se kuuluu (esim yks oli joku mis opettaja puhu luokalle ja sit siin oli neljä kuvaa ka se yks oli semmone mis näky opettaja ja luokka), sit oli jotain kuullunymmärtämis matikkatehtävii (eli numerot kannattaa osata!). Siin oli kans luetun ymmärtäminen joka oli kai aika helppo. Ite oon aika huono enkussa, enkä valmistautunu siihen mitenkään, ja pääsin läpi hyvillä pisteillä, eli perusjutuilla pärjää! :D Siin oli kai pelkästään monivalintoja, nii vaik ei osaiskaa nii hyvällä tuurilla voi päästä läpi ;) Ootko jo miettiny kohdemaata ja järjestöä? :)

   Poista
 2. Okei, kiitos! Oon ite jännittäny just sitä et jos se on vaikee niin miten pärjään, koska mäkään en oo kovin hyvä englannissa, mutta hyvä jos pärjää ihan perusjutuilla. Oon lähössä YFU:n kautta Jenkkeihin ja oon tekemässä jo sitä oppilaskansioo:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiva! Kyl sä varmasti pääset sen testin läpi :)

   Poista